top of page

JOHAN VAN DER LINDEN

Johan studeerde klassieke saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Heeft masterclasses gevolgd bij Frederick Hemke, André Beun, Jean Marie Londiex, Iwan Roth, Daniel Deffayet en François Daneels.

Hij was primarius van het wereldberoemde Aurelia Saxofoon Quartet van 1982 tot 2013. Voor de Aurelia schreef hij veel arrangementen en kreeg hij vele prijzen. In 1988 won de Aurelia de 'Edison Klassiek', een prestigieuze prijs voor de beste cd-opname van dat jaar. Hij is lid van het Nederlandse Wind Ensemble.

 

Als freelance muzikant werkte hij met bijna alle Nederlandse symfonie orkesten zoals o.a. het Koninklijk Concertgebouw-

orkest, het Rotterdamse Philharmonisch Orkest.

Als solist speelde hij vele saxofoonconcerten. Van 1982 tot 1990 was hij lid van de Koninklijke Militaire Kapel(KMK) in Den Haag.

 

Het "Lind'n Kelder" duo is een nieuw initiatief. Dit duo met pianist Henry Kelder is gespecialiseerd in nieuwe muziek voor saxofoon en piano.

 

Samen met zijn colleges van de Aurelia schreef hij een methode voor saxofoon. Hij is een freelance solist en speelt in allerlei kamermuziekensembles. Hoofdvak docent saxofoon aan het Artez Conservatorium in Zwolle en het Utrecht’s conservatorium.

Johan is componist en arrangeur, zijn muziek is gepubliceerd door; Global Music Facilities, Tierolff Muziekcentrale, Molenaar, Tottomusik en Donemus.

 

Johan is ook lid van de Live / Banda, Masters of Play, Doelen Ensemble en het Paradiso Orchestra.

Johan is endorser voor Selmer saxofoons. Silverstein ligatures, Rousseau mondstukken en D'Addario Reeds.

< Terug naar Workshop Saxofoon

bottom of page