top of page

ANDRE HEUVELMAN

Andre Heuvelman Eigenlijk maakte André Heuvelman per toeval kennis met het instrument dat later de liefde van zijn leven zou worden. André's vader had een kennis die trompetles gaf - en dat leek hem nu net iets voor zijn zoon. Heuvelman werd gegrepen door het ‘machtige en zware’ instrument. Door pure wilskracht en een geweldig talent groeide Heuvelman uit tot een succesvol trompettist en werd het podium zijn ‘thuishaven’.  Muziekmaken is voor Heuvelman meer dan alleen noten spelen. Het bevat een oneindige nieuwsgierigheid  en een gedrevenheid om te communiceren. „Ik speel, creëer en deel, dus ik ben.”

 

Heuvelman is ook de bedenker van U&i, een project waarmee hij klassieke muziek uit de concertzaal haalt en dichter bij het publiek – van jong tot oud – brengt. „In onze wereld is muziek neergezet als een eindproduct. Je koopt een kaartje en je houdt ervan of niet. Maar voor mij is muziek altijd een middel geweest.”

 

Ander Heuvelman is solotrompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, hoofdvak docent trompet aan het Rotterdams conservatorium Codarts en jarenlang verbonden aan het Nederlands Blazers Ensemble.

bottom of page